Slingermarkt - Algemeen

Scouting zet zich in voor:

Gratis Kasteeltuinpret tijdens Koningsdag!

Ook dit jaar heeft de werkgroep Koningsdag van de regiostam van scouting regio Helmond, op 27 april, weer vele activiteiten in petto.
leden van de regiostam, zullen hen samen met leiding van scouting Mierlo-Hout en scouting Brandevoort daarbij ondersteunen.
Andere Helmondse scoutinggroepen zijn vaak in hun eigen wijk al betrokken bij Koningsdagactiviteiten.

De activiteiten in de kasteeltuin zijn gericht op kinderen van alle leeftijden. Net als vorig jaar zal deelname aan alle activiteiten gratis zijn.
Alhoewel het programma nog niet voor 100 procent vast staat, kan men wel stellen dat ook de variatie in activiteiten weer groot zal zijn.
Waren vorig jaar de activiteiten verspreid over de kasteeltuin én het voorterrein, dit jaar zal alles op de plek, tussen het kasteel en het kanaal gerealiseerd worden.
Wat dacht je van
  • Een touwbrug over het kanaal
  • Aan een kabelbaan door de kasteeltuin
  • Blik gooien
  • Simpel maar altijd leuk het spijker slaan
  • Of het klimmen op een vele, vele meters hoge klimtoren, begeleid door mensen van scouting Geldrop
  • Een katrollenspel wat gericht is op samenspel
  • Het kratstapelen, een behendigheidsspel bij uitstek. Wie komt het hoogst bij het stapelen van een wankele toren van  frisdrankkratten??

Vermaak, uitdaging, afwisseling, maar bovenal veiligheid, zijn speerpunten bij de werkgroep.

De leden van Scouting Roosevelt uit Eindhoven zullen laten zien dat binnen de Scouting net zo goed plaats is voor leden met een lichamelijke beperking.
Overigens zullen ook het maken van marshmallows, een bij de jeugd geliefde activiteit, net als het vlotvaren en mogelijk een gepionierde familie schommel en/of het kruipen door de gangen van een speleobox tot de mogelijkheden behoren.