"GTH" GPS  Tocht Helmond (voorheen GOTHeo)

De route.
De route bestaat uit verschillende coördinaten die je niet zomaar cadeau krijgt maar waar je wel iets voor moet doen. Je krijgt tijdens de route een vraag of een opdracht met aanwijzingen waarna je zelf het volgende coördinaat bepaald. Dit coördinaat noemen we een ‘waypoint’. Nadat je dit waypoint in de GPS hebt ingevoerd geeft deze de te lopen richting en de afstand aan en eenmaal aangekomen op dat waypoint krijg je weer een nieuwe opdracht om het volgende waypoint te bepalen. Alle waypoints die je bepaald worden uiteindelijk ‘de GTH. De route komt onder andere door de Bakelse Beemden.

Navstar/Galileo.
De GTH is een uitdagende tocht voor onervaren en ervaren GPS gebruikers doordat er keuze is tussen twee verschillende routes. De Navstar-route is ongeveer 15 kilometer lang en is voor mensen die geen of weinig GPS ervaring hebben. De Galileo-route is ongeveer 20 kilometer lang en is voor mensen die wel flink wat ervaring hebben met GPS.

Wie kan er deelnemen aan "de GTH"
Explorers, beverleiding, voorzitters, organisatoren, scoutsleiding, enz kunnen deelnemen aan de "de GTH". Om mee te kunnen doen moet aan twee voorwaarden worden voldaan. Je bent ouder dan 14 jaar én je bent lid van een Scoutinggroep uit Regio Helmond, of je bent actief binnen Scouting Regio Helmond. Met een aantal mensen vorm je een team. Dit team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 8 personen. De organisatie adviseert om de groepen niet te groot te maken om zo iedereen in de gelegenheid te stellen te werken met de GPS.

Startpunt GTH 2013; Blokhut Scouting Rijpelberg
(N51 28.531 E5 42.787)

Wat zijn de kosten
Per deelnemer is de bijdrage € 5,-
Voor dit bedrag krijg je:
- de tocht
- koffie en thee bij de start, tijdens lunch en aan het einde
- een lunch met soep en broodjes
- een hapje en frisdrank bij de finish
- een aandenken
Huur van de eerste 10 GPS systemen van de regio kost € 1,- (+ 2 batterijen).
De organisatie heeft de GPS systemen van de regio aangevraagd!

Wat zit NIET in de deelnemersbijdrage:
- vervoer van en naar het startpunt
- extra eten en drinken voor tijdens de tocht
- 2 stuks (goede kwaliteit) AA batterijen

De organisatie Verkennerleiding Scouting Rijpelberg.

Nadere Info:

Contactpersoon VACANT
Download Folder GTH 2013(pdf)
Download Poster GTH 2013(pdf)